4.9.17

Προσφατες ερευνες δειχνουν



Στις μερες μας υπαρχουν αποδεδειγμενες θεωριες για τα παντα. Μπορεις να εισαι ο,τι θελεις και καποια σημαντικη μελετη θα σε πεισει οτι εισαι σημαντικος. Στις μερες μας ειναι πολυ σημαντικο να νιωθεις σημαντικος.
Κι αν δεν θελεις να εισαι απλως σημαντικος, υπαρχουν αρθρα και θεωριες για να αποδειξουν οτι δεν εισαι μονο σημαντικος. Μπορεις να κανεις τεστ για να δεις ποσο σπουδαιος και μοναδικος εισαι, ολα τα τεστ θα σε πεισουν οτι εισαι πολυ.
Σου αρεσει η μουσικη; Εισαι σπουδαιος και μοναδικος.
Προτιμας το Πασχα απο τα Χριστουγεννα; Εισαι σπουδαιος και μοναδικος.
Κλαις οταν βλεπεις ριαλιτι στην τηλεοραση; Εισαι σπουδαιος και εχεις καρκινο.
Εχεις καρκινο; Φταιει που στην τριτη δημοτικου εκανες λανθασμενη χρηση ενος επιρρηματος.
Εχεις φαγουρα στην κωλοτρυπιδα; Αυτο σιγουρα σημαινει οτι εχεις καρκινο αλλά και οτι εισαι καλυτερος απο τους αλλους.
Το τελευταιο δεν χρειαζεται πολλη σκεψη. Προφανως εισαι καλυτερος. Γιατι εσυ ξερεις πώς ειναι να σε τρωει ο κωλος σου. Οι αλλοι δεν ξερουν. Ξερεις κατι που δεν ξερουν. Εισαι ξεχωριστος, σπουδαιος και μοναδικος και σημαντικος γιατι μονο εσυ ξερεις οτι, οταν το βραδυ τρως καυτερα, το επομενο πρωι σε τρωει ο κωλος σου. Οι αλλοι δεν το ξερουν. Ξερεις οτι με μια συγκεκριμενη αλοιφη, που εχει ενα εμπνευσμενο ονομα, μια συνθετη λεξη που ακουγεται σαν τιτλος ισπανικης αριας αλλα στην ουσια σημαινει ΠΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ, ξερεις οτι με αυτην την λεξη, η φαγουρα περναει.
Ομως η πεινα για κατι επιπονο δεν περναει.
Σου αρεσουν οι κοκκινες στροφιγγες που μοιαζουν με λουλουδια; Εχεις αυτισμο.
Εχεις αυτισμο; Το πενηντα, εξηντα, ενενηντα εννεα τοις εκατο του πληθυσμου εχει αυτισμο, μια μορφη αυτισμου, τουλαχιστουν μια μορφη αυτισμου, εισαι εξωγηινος. Το ψαχνεις.
«Ειμαι εξωγηινος;»
Και αυτη η αναζητηση ριζωνει στον υπολογιστη σου, ριζωνει στον εγκεφαλο σου.
Καθε φορα που γραφεις «ειμαι», ο υπολογιστης σου συμπληρωνει αυτοματα «εξωγηινος».
Καθε φορα που λες «Ειμαι», η φωνη μεσα σου συμπληρωνει «εξωγηινος» και κρατιεσαι να μην το πεις, προσπαθεις να πεις «τριαντα δύο» ή «στην Ομονοια» ή ο,τι ηταν αυτο που ηθελες να πεις, αλλά λες «εξωγηινος» και για πλακα καποιος σε ρωταει «Απο ποιον πλανητη» και δεν εχεις ιδεα, δεν ξερεις απο πού εισαι, δεν ξερεις ποιοι ειναι οι πραγματικοι σου γονεις, δεν ξερεις αν οι γονεις που ξερεις, ξερουν οτι εισαι εξωγηινος, αναρωτιεσαι εαν εσυ μεγαλωνες ενα εξωγηινο παιδι, σε ποια ηλικια θα αποφασιζες να του πεις οτι ειναι εξωγηινος;
Ψαχνεις «σε ποια ηλικια πρεπει να πω στο παιδι μου οτι ειναι εξωγηινο» και υπαρχουν χιλιαδες διαφορετικες αποψεις, μπορεις να συμφωνησεις με οποια σε βολευει, διαβαζεις καπου οτι δεν χρειαζεται να το πεις στο παιδι σου, διαβαζεις οτι εξι στους δεκα εξωγηινους στην Γη, δεν το ξερουν οτι ειναι εξωγηινοι.
Ψαχνεις «πως θα καταλαβω αν ειμαι εξωγηινος»,
ψαχνεις «καταποση σπερματος και διαρροια»,
ψαχνεις «μπελίντα καρλάηλ δισκογραφια»,
ψαχνεις «κινητο σβηνει προβλημα μπαταρια»,
ψαχνεις «αυστρία χαρτης», ανοιγεις τον χαρτη, εκτυπωνεις τον χαρτη στην πισω πλευρα μιας σελιδας με τα αποτελεσματα της προσφατης εξετασης ούρων, τωρα δεν ξερεις σε ποιο συρταρι να βαλεις την σελιδα, στο συρταρι με το βιβλιαριο υγειας ή στο συρταρι με τα αναμνηστικα; Ποιο συρταρι ανοιγεις πιο συχνα; Γιατι χρησιμοποιεις δευτερο προσωπο; Σε ποιον μιλας; Σε ποιον μιλας πιο συχνα; Σε ποιον μιλησες τελευταια φορα;
Γιατι οταν μιλας στον εαυτο σου, του μιλας στα αγγλικα; Τι ησουν στην προηγουμενη σου ζωη;
«Πες μας την αγαπημενη σου λεξη και θα σου πουμε ποιος συμμαθητης σου απο την πρωτη γυμνασιου ειναι λιγοτερο επιτυχημενος απο εσενα σημερα.» Αλμπατρος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: