7.12.12

blogovision #14 (by ludopatini)



No 14 Pan Pan - That pink dot up in the sky

Αδικα γεμίσαμε τη ζωή μας με πίκρα

Την πρώτη φορά που άκουσα παν παν είχα λουμπάγκο. Καθόμουν ανάσκελα στον καναπέ με τα πόδια σε ορθή γωνία για να μπορέσω να ξεκλειδώσω τη μέση μου, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι χόρευαν σε κάποιο yid sid. Από τη βαρεμάρα είχα βγάλει όνομα σε μια μύγα που είχε μπει στο σπίτι μερικές ημέρες νωρίτερα και δεν έλεγε να βγει. Αφού απέτυχα να τη σκοτώσω την πρώτη μέρα μετά τη συνήθισα. Τη δεύτερη μέρα λίγο τη λυπήθηκα, μετά τη συμπάθησα, στο τέλος την έβγαλα Κικίτσα. Παρέα με την Κικίτσα εκείνο το βράδυ είδαμε ένα άτιτλο κομμάτι που πόσταρε στο τουίτερ και ζητούσε να του βρούμε όνομα. Τον ίδιο δεν τον ήξερα, για λίγο καιρό με είχε κάνει και ανφόλο, αστείος ήταν, αλλά κυρίως είχε μια παράξενη μακριά μύτη στο σκίτσο αυτού που θεωρούσα εαυτού του, στο άβαταρ, κι εγώ τους άντρες τους ξεπερνάω αλλά τις μύτες τους ποτέ. Οπότε το άκουσα. 20 φορές συνεχόμενα. Μπορεί να έφταιγε το λουμπάγκο που με έκανε πιο ευάλωτη, δεν ξέρω. 
Μετά πήγα σε ένα λάιβ που φορούσε μια πορτοκαλί φόρμα, η μύτη του ήταν ενδιαφέρουσα κι από κοντά, ύστερα άκουσα το someday maybe I won't mind και το πίστεψα, ένα βράδυ του έμαθα όλη τη δισκογραφία των smiths και του morrissey μέσω gtalk, εκείνος σχεδίαζε τα πιο όμορφα δέντρα, μετά μου αγόρασε ένα βινύλιο του μάρκι μαρκ, μου έγραψε ένα μιξτέιπ κι εγώ του σύστησα το Lord knows best, τον Trentemoller και τους Eight and a half. Φαντάζομαι σε ένα παράλληλο σύμπαν ήμασταν ερωτευμένοι, σε αυτό όμως όχι, κι αυτό ήταν πιο ξεχωριστό. 
Οι θόρυβοι που έφτιαξε με μια ροκάνα, μια κατσαρόλα, ένα μεθυσμένο βάτραχο και μια βαλίτσα που δε βρήκαμε ποτέ, για το That pink dot up in the sky και μου έστειλε ένα βράδυ που άδικα ή δίκαια γεμίζαμε τη ζωή μας με πίκρα, "έντυσαν" μελαγχολικά μια μελαγχολική χρονιά. Εγιναν ήχοι. 
Γιατί αν είναι ωραίο, λέει, δεν είναι θόρυβος, είναι ήχος. 





"-σου λείπω λίγο ε;
-ισοπαλία είμαστε πάνω-κάτω"




#15 Lambchop - Mr M


#16 Menomena - Moms

#17 Perfume Genius - Put your Back N2 lt

#18 Porcelain Raft - Strange Weekend

#19 Chromatics - Kill for love

#20 Heartless Bastards - Arrow


Δεν υπάρχουν σχόλια: