17.12.12

blogovision #5 (by ludopatini)




Νο 5 Fiona Apple - The Idler Wheel is Wiser Than The Driver Of The Screw And Whipping Chords Will Serve You More Than Ropes Will Ever Do 

how can I ask anyone to love me when all I do is beg to be left alone?

Φέτος με ερωτεύτηκε ένα τετράχρονο τουρκάκι από τον 1ο όροφο κι αυτό με προβλημάτισε κάπως γιατί σκέφτηκα ότι το τετράχρονο τουρκάκι του 1ου είναι ίσως το πιο "στα καλά του" άτομο που με έχει ερωτευτεί έως σήμερα κι αυτό, όσο να 'ναι, είναι κάπως προβληματιστικό -αν υπάρχει τέτοια λέξη, που φυσικά δεν υπάρχει. Εχοντας φτάσει αισίως τα 36 συνειδητοποίησα ότι τα γαμάτα τυπάκια να ερωτευτούμε τελείωσαν, τα ερωτεύτηκα όλα και στο εξής πρέπει να κάνω όπως καταλαβαίνω. Να μου πεις πότε πρόλαβα. Ε πρόλαβα, δεν είναι για χόρταση ο έρωτας, περνάς γρήγορα τις πίστες, αν έχει πει ένα σωστό πράγμα ο Καρβέλας είναι το «ένα χρόνο το περισσότερο». 
Μια μέρα πριν λίγο καιρό που κανονίζαμε τη φιλική μας συγκατοίκηση έπεσε στο τραπέζι το ενδεχόμενο μέχρι να την οριστικοποιήσουμε να βρούμε όλοι γκόμενους και να θέλουμε να μείνουμε μαζί τους και είδα τον τρόμο στα μάτια των συνομιλητών μου όταν αυθόρμητα ανέκραξα, αχ όχι, θα μας τα χαλάσει όλα! Εν ολίγοις ξαφνικά κατάλαβα ότι μπορεί να είμαι τουλίπα, αλλά όχι όπως αυτή στο pulp fiction με τη γαλλική προφορά, που θέλουν όλα τα κορίτσια να γίνουν για τον μπρους γουίλις τους, αλλά η τουλίπα της φιόνα απλ. Αυτή στο Valentine, που ζει στο κυπελλάκι με το νερό, καταδικασμένη να μη μεγαλώσει ποτέ και η μόνη που το είχε καταλάβει ήταν η θεία με το αλτσχάιμερ που όλους τους θυμάται κανονικά, αλλά για μένα ρωτάει πώς πήγα στις πανελλήνιες. 
Μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε για την εμμηνόπαυση της φιόνα απλ, αλλά αυτός εδώ ο δίσκος είναι υπεργαλαξιακός, αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια τσαντισμένη ιδιοφυία που θα μπορούσαν άνθρωποι κάθε φύλου να ερωτευτούν και τελικώς θέτει και το κρισιμότερο ερώτημα της χρονιάς, άλλο που δεν ξέρετε να το απαντήσετε. 









#6 Soko - I thought I was an alien
#7 Grizzly Bear - Shields
#8 Electric Guest - Mondo
#9 The Heavy - The glorious dead
#10 Twin Shadow - Confess
#11 Lawrence Arabia - The Sparrow
#12 Jessie Ware - Devotion
#13 Rufus Wainwright - Out of the Game
#14 Pan Pan - That pink dot up in the sky
#15 Lambchop - Mr M
#16 Menomena - Moms
#17 Perfume Genius - Put your back N2 lt
#18 Porcelain Raft - Strange Weekend
#19 Chromatics - Kill for love
#20 Heartless Bastards - Arrow





Δεν υπάρχουν σχόλια: