5.3.13

33 tips απο εναν πωλητη ρουχων



(πώς να σωσεις εναν πωλητη απο βεβαιο νευρικο κλονισμο)





(μια ασχετη με το θεμα γατα) 


ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ:



1. 
Φορας large. Βλεπεις μια στοιβα απο διπλωμενα μπλουζακια. Θες να δεις πώς ειναι. Πιασε το πανω-πανω κι ας ειναι extra small. Το ιδιο σχεδιο με το large εχει, σου το ορκιζομαι. Κι αμα σου αρεσει, καν'τα μουνι ολα αγαπη μου, για να πιασεις το νουμερο σου. 

2. 
Τραβας αδιαφορα μια κρεμαστρα για να δεις ενα ρουχο. Δεν σου αρεσει; Σπρωξε την να μπει παλι στη θεση της, την καημενη. Μην την αφηνεις μετεωρη.  

3. 
Ναι, πολλα καταστηματα εχουν νουμερα στην αποθηκη τους. Σε ενα καταστημα ομως που εχει 20 κομματια προς πωληση απο ενα ρουχο, σκεψου: Ποιες ειναι οι πιθανοτητες να σου κρυβουν ενα τελευταιο extra large; Καμια πιθανοτητα. «Ειναι ο,τι βλεπετε εκει.» Τσουζει το ξερω, αλλα αυτη ειναι η αληθεια. Δεν φταινε οι πωλητες. Δεν ειναι παροτρυνση για διαιτα. Δεν φερνουμε λιγοτερα extra large για να διωξουμε τις παχουλες, απλα καποιες παχουλες ειναι πιο γρηγορες απο εσενα.

4. 
Αλλαξες γνωμη για ενα ρουχο. Το ειχες βρει στο ισογειο και τωρα εισαι στον τριτο οροφο. Οκ, παρατησε το οπου βρεις, σκισε το, βαλε του φωτια και πηδα απο πανω του. Μονο ΜΗΝ το κρυβεις πισω απο αλλα ρουχα. Εκτος κι αν σου εχει δωθει η εντυπωση οτι το καταστημα ειναι στημενο με εντελως τυχαιο τροπο κι οτι κρεμαμε τα ρουχα οπου να'ναι και τα αφηνουμε στο ελεος του Θεου.


5. 
ΜΗΝ ανοιγεις κλειστες συσκευασιες. Οκ δεν μας το εμαθαν στο σχολειο, οκ δεν το γραφουμε σε μεγαλα ποστερ πανω απο τα καλαθια, αλλα θελει πολλη λογικη για να καταλαβεις οτι δεν πρεπει να ανοιγεις μια σφραγισμενη συσκευασια; Ο πωλητης πληρωνεται για να σε εξυπηρετει, οχι για να λυνει παζλ με βρακια και καλσον.

6. 
Μην δοκιμαζεις ρουχα οπου βρεις. Για ονομα του Θεου, πιστευεις οτι οι υπολοιποι θελουν να σε βλεπουν να δοκιμαζεις σουτιεν πανω απο το πουλοβερ σου; Στο δοκιμαστηριο αγαπη μου, στο δοκιμαστηριο.

7. 
«Αχ ενα αστειο καπελο. Ας φωτογραφηθουμε». Οκ αγαπη. Αγορασε το, βγες εξω απο το καταστημα, βγαλε οσες φωτογραφιες θελεις και μετα μπες να σου κανουμε επιστροφη χρηματων. Χαρα μας.

8. 
«Κατι δερματινες τσαντες με 3 ευρω που ειχατε προχτες, τελειωσαν;» Αγαπη μου, εισαι γυναικα. Μαντεψε αν εχουν μεινει οι δερματινες τσαντες με 3 ευρω.

9. 
Μα γιατι δεν υπαρχει πωλητης στον οροφο; Γιατι μια κυρια βιαζοταν να πληρωσει και φωναζε και ετρεξαν ολοι οι πωλητες στα ταμεια. 


10. 
«Γιατι υπαρχουν τοσο λιγοι πωλητες στο καταστημα;» Τι «γιατι» αγαπη; Ελειπες απο την χωρα; 

11. 
«Ησυχα Γιωργακη γιατι ο κυριος θα μας διωξει» Ναι κανε τον καλο κυριο που διπλωνει τις ζημιες του κωλοπαιδου να μοιαζει με μπαμπουλα επειδη εσυ βαριεσαι να ασχοληθεις. Οχι Γιωργακη, ο κυριος δεν θα σε διωξει. Καντα ολα μουνι αγορι μου - μισο να πεσω στα τεσσερα να παιξουμε και αλογακι οσο η μαμα διαλεγει ρουχαλακια για την ξαδερφουλα σου και σε εχει να ξεροσταλιαζεις διπλα στα μπλουζακια με τον Σπαηντερμαν.

12. 
Αν δεν ξερεις τι θελεις, ο πωλητης δεν μπορει να ξερει πού ειναι.

13. 
«Ξερετε απο σουτιεν;» Οχι, πληρωνομαι για να μην ξερω


14. 
Ας δεχτω το οτι εγω πληρωνομαι για να μαζευω, να διπλωνω, να κρεμαω το χαος που αφηνεις στο τεμπελικο και κακομαθημενο διαβα σου. Οι υπολοιποι πελατες ομως, οχι. Σεβασου αυτους βρε αγαπη μου και μαζεψε το γαμωμπλουζο που εριξες κατω.

15. 
Οι πωλητες δεν ειναι σερβιτοροι. Μη φωναζεις απο την αλλη ακρη του οροφου «Αυτο υπαρχει σε αλλο χρωμαααα;» Ξεκινα με ενα «Γεια σας» ενα «Συγγνωμη». Κανε τα ψωνια σου πιο Φιφθάβενιου. Θα νιωσεις κι εσυ πιο κυρια, θα ταραξεις και τις διπλανες με την ευγενεια σου. Επισης, προσπαθησε να αποφυγεις το «Εδω δουλευετε;» οταν βλεπεις εναν ανθρωπο να κουβαλαει ενενηντα κρεμαστρες με ρουχα. Σου το υπογραφω εγω: Ναι εκει δουλευει. Αλλιως ειναι κλεφτης.

16. 
«Δεν εχει τιποτα, χαλια ειναι ολα. Κοιτα εδω» Οκ αγαπη, σιγουρα δεν τα ραβουμε εμεις τα ρουχα, σιγουρα δεν τα σχεδιαζουμε εμεις, σιγουρα δεν μπαινουν στην τσεπη μας τα λεφτα που θα εδινες αν σου αρεσαν, αλλα ο χωρος εργασιας ειναι το δευτερο σπιτι μας και μαθαινουμε να αγαπαμε ακομα και το τελευταιο τσιτι που υπαρχει εκει μεσα. Αν δεν σου αρεσουν λοιπον τα ρουχα, πηγαινε στο ατελιε της Ντονατελα και πες της να σου ραψει Ωτ Κουτουρ για €14,95


17. 
Θες τουαλετα; Δεν εχουμε. Γιατι; Γιατι πουλαμε ρουχα, οχι τεκιλες







ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΡΙΟ:



18. 
Βγαλε απο το δοκιμαστηριο τα ρουχα που δοκιμασες κι αφησε τα στο τραπεζακι. Ασε το δοκιμαστηριο αδειο. Ασε την κουρτινα ανοιχτη. Σκεψου ποσο σπαστικο ειναι να περιμενεις για τουαλετα και να μην ξερεις αν ειναι καποιος μεσα ή οχι. Σκεψου ποσο σπαστικο ειναι να μπαινεις στην τουαλετα και η λεκανη να ειναι χεσμενη.

19. 

Παρ' ολα αυτα, το δοκιμαστηριο δεν ειναι τουαλετα. Εσυ και η φιλη σου δεν θα μπειτε μαζι. 


20. 
Μην τακτοποιεις παλι στην κρεμαστρα τα ρουχα που δοκιμασες, οταν αυτα ειναι αναποδογυρισμενα! Ειδες κανενα αναποδογυρισμενο ρουχο μεσα στο καταστημα; Απλα πετα τα στο τραπεζι. Ξεκουμπωτα, inside out δε μας νοιαζει.  

21. 
Αποσμητικο αγαπη. Αποσμητικο.




ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ:

22.  
«Γιατι δεν ανοιγετε ακομη ενα ταμειο;» Καταρχας, γιατι δεν χαλαρωνεις λιγο να απολαυσεις τα ψωνια σου; Περασες 2 ωρες χαζευοντας ρουχα, τωρα σε επιασε η βιασυνη;  Ο ανθρωπος στο ταμειο κανει ο,τι μπορει για να ερθει συντομα η σειρα σου. Δεν καθυστερει επιτηδες, δεν εχει στοχο να σε εκνευρισει, δεν προσπαθει να σε κανει να ψωνισεις οσο περιμενεις. Να φωναξουμε εναν υπαλληλο να ανοιξει δευτερο ταμειο, αλλα για να γκρινιαξες, σιγουρα δεν εισαι η επομενη στη σειρα αρα και παλι θα περιμενεις.


23. 
Στο ταμειο οταν σου λεει ο πωλητης το ποσό πληρωμης ΔΩΣΕ του τα χρηματα. Χερι με χερι. Ή εστω ακουμπησε τα μπροστα του. Οχι μπροστα σου. Αν εχεις σκοπο να δωσεις εξτρα ψιλα για στρογγυλοποιηση, δωσε τα απο νωρις, οχι οταν εχει ηδη ανοιξει το συρταρι του ταμειου. 

24. 
Ηρθε η σειρα σου στο ταμειο. Ψαξε το πορτοφολι σου. Μην περιμενεις να σου πει ο πωλητης το ποσό για να αρχισεις να ψαχουλευεις το μπουφαν σου, τη τσαντα σου, το νεσεσερ σου και «Αχ καπου εδω ειναι».

25. 
Ειναι για δωρο; ΠΕΣ ΤΟ απο την αρχη. Μην περιμενεις να σου δωσει ο πωλητης τις σακουλες, να σου πει «Ευχαριστουμε» για να πεις «Αχ μου τα βαζετε σε ξεχωριστες τσαντες γιατι ειναι για δωρο;» 
Και πώς θα τα αλλαξουν αγαπη; Θα τους δωσεις την αποδειξη; Φερ'τα τωρα οοολα πισω, να φτιαξουμε καρτες αλλαγης. Και βρες τα εσυ με την κυρια που περιμενει εξαλλη πισω σου.

26. 
Στο σουπερ μαρκετ, οταν εχεις δυο καροτσια με ψωνια, δινεις την σειρα σου στην κυρια πισω σου που κραταει μονο ενα απορρυπαντικο. Κανε το ιδιο κι εδω για την κυρια που κραταει ενα ζευγαρι καλτσες.


27. 
Δινεις πιστωτικη. Δεν γινεται δεκτη. «Μα εχει χρηματα μεσα, μα ειναι σωστο το pin, μα χτες ηταν οκ» ΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΑΝΤΑΜ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ, βγαλε μετρητα ή βρες τα με την τραπεζα.  

28. 
Δινεις πεντακοσαρικο. Μην κοκκινιζεις απο συστολη. Μας ηρθαν αλλα πεντε τετοια απο την ωρα που ανοιξαμε. Δεκαπεντε σεντς εχεις να μη σε γεμιζουμε ψηλα;

29. 
«Μονο λιγο γρηγορα γιατι βιαζομαι». Οκ, τι προτιμας να κοψουμε απο τη διαδικασια; Να σου τα δωσω με τις κρεμαστρες; Να αφησω πανω τα αντικλεπτικα; Να μη σου δωσω ρεστα; Να σου δωσω τα ρουχα και τις σακουλες ξεχωριστα, να τα φτιαξεις μονη σου; Να σου τα κανω δωρο; Προτεινε μου κατι. Ταμιας ειμαι αγαπη, οχι ταξιτζης. Πες στον ταξιτζη μετα οτι βιαζεσαι γιατι σε καθυστερησε ενας μαλακας στο ταμειο.

30. 
«Ειναι δωρακια και τα επτα. Ξεχωριστα.» Φυγε. 


31. 
Σιριουσλι, εισαι στο καταστημα μια ωρα και πρεπει να ερθει η σειρα σου στο ταμειο για να τσεκαρεις αν θα του ειναι ενταξει το νουμερο κι αν θα του παει το χρωμα; Φερ'το εδω αγαπη να το σκαναρω. Θα γκρινιαζει παλι η αλλη πισω οτι βιαζεται κι οτι καθυστερουμε επιτηδες γιατι δεν την χωνευουμε.

32. 
Εχεις ερθει με την κουμπαρα σου, τη μανα σου, την ξαδερφη απο το χωριο, τα δυο παιδια σου και τον αντρα σου. Εχεις ψωνισει μονο εσυ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ; 




ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ:

33. 
Οταν σου λεει ο πωλητης «Σε πεντε λεπτα κλεινουμε» σημαινει οτι εχεις πεντε λεπτα μεχρι να κλεισουν οι πορτες. Οχι πεντε λεπτα για να χαζεψεις ολα τα ρουχα του καταστηματος, να φερεις τα πανω κατω, να δοκιμασεις δωδεκα σουτιεν. Αντε αγαπη, εχουμε και οικογενειες που περιμενουν να σχολασουμε. Οταν σου λεει ο πωλητης «Σε πεντε λεπτα κλεινουμε», σημαινει «Φυγε παρακαλω».






Δεν υπάρχουν σχόλια: