8.12.11

blogovision #13 (γιακωβος)

Δυο μαθητες ημουν: Ο αορατος, αυτος που οι καθηγητες προσπαθουσαν να θυμηθουν προκειμενου να τον βαθμολογησουν στο τελος του τριμηνου και ο αλλος. Το παιδι που αποκτουσε μια πιο προσωπικη σχεση μαζι τους κι ας παρεδιδε λευκες κολλες στα διαγωνισματα. Με την Εφη η δευτερη περιπτωση εφτασε στα ακρα. Ζωγραφος, μας εκανε το μαθημα των εικαστικων στο γυμνασιο. Μεντορας μου στην αρχη και γρηγορα, αγαπημενη φιλη. (Χρονια μετα εμαθα πως τοτε κυκλοφορουσε η φημη, αναμεσα στους υπολοιπους καθηγητες, οτι τα ειχαμε.)


13. 
Twin Sister - In Heaven





Η Εφη ηταν εκεινη που μου εμαθε τις Cocteau Twins, την Λενα Πλατωνος, τους Tuxedo Moon, την Mari Boine... Ολους μεσα απο κασσετες που μου εγραφε. Μπορει να μη σας κανει εντυπωση αλλα το να ανακαλυπτεις τετοιες μουσικες στα δεκατρια σου, στην Ροδο, ειναι σαν να ανοιγεται μπροστα σου ενας δρομος περα απο το προαυλιο, τον οποιο ξερεις οτι δεν εισαι ετοιμος να ακολουθησεις αλλα τον βλεπεις να πλησιαζει οσο περνα ο καιρος και ετοιμαζεσαι γι'αυτον. 
Και οπως φαινεται απο την προηγουμενη προταση, μπορει αυτη η προετοιμασια να περιειχε και τον Αλχημιστη, τον Μικρο Πριγκιπα, τον Γλαρο Ιωναθαν, την Ουρανια Προφητεια κι αλλα βιβλια απο αυτο το ραφι του βιβλιοπωλειου (οκ αμα εισαι στο γυμνασιο οπου υπαρχει και λιγο το bullying και λιγο η διψα για κατι παραπανω και λιγο η ενταση στο σπιτι, κακο δεν κανουν αυτα τα βιβλια), αλλα υπηρχαν και ο Κουντερα, ο Σλινκ, ο Σαιξπηρ, ο Σοφοκλης
Ειναι παραξενο, αλλα ολα αυτα στα οποια στρεφεσαι οταν νιωθεις οτι περιθωριοποιεισαι, στη συνεχεια σε περιθωριοποιουν πολυ περισσοτερο. Εμενα η λεξη «περιθωριο» μου θυμιζει παντα το κενο της σελιδας διπλα στο κειμενο, στο οποιο εγραφα ποιηματα την ωρα του μαθηματος.


Αν μετα απο ολα αυτα τα χρονια, εφτιαχνα μια κασσετα για την Εφη, θα εβαζα σιγουρα μεσα αυτο το τραγουδι:






20. Miss Li - Beats & Bruises 
19. Florrie - Experiments 
18. Florence and the Machine - Ceremonials 
17. Kakkmaddafakka - Hest 
16. Younger Brother - Vaccine 
15. Puressence - Solid State Recital
14. Tapes n' Tapes - Outside





1 σχόλιο:

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

εγώ τη Λένα Πλάτωνος την έμαθα από το Τρίτο Πρόγραμμα. Και όχι από τη Λιλιπούπολη (δεν την πρόλαβα, τόσο χούφταλο δεν είμαι).
Ωραία ανάρτηση. Πολλές παρόμοιες αναμνήσεις έχω από τα γυμνασιακά μου.